Vilka är vi/Who we are
ONLY IN SWEDISH VERSION
SUSANNE med golden tiken Abbey
MATTIAS  med sin favvo pingla Bodil
dottern Tyra med sin tax Lykke 

Only in Swedish version

Susanne, Mattias och dottern Tyra bor på en jordbruksfastighet ca 1 mil utanför Säffle i Värmland. Till familjen hör även sonen Måns som har flyttat hemifrån och bor med sin egen familj. Han har två golden hanar. Och dottern Ebba som också flyttat, och hon har en fransk bulldog tik.

Redan 1985 kom första golden retrievern in i familjen och vi har under åren även haft lagotto romagnolo och norwich terrier. Samt en snabbis med bolognese. Vi har tränat och tävlat i det mesta man kan; lydnad, bruks, viltspår, utställning, jaktprov och drevprov.

Susanne var utbildad ringsekreterare i många år och har även dömt lite på inofficiella hundutställningar. Mattias är nu och nosar på drevprovsdomare utbildningen och vi får se hur han gör med det.

Numera är det golden retriever och tax som vi har i familjen och några katter. Vi brinner för djur & natur, träna hundar i olika former, avelsarbete och förstås drevjakt på rådjur när säsongen är här. Då är taxarna i skogen varje ledig stund dvs flera gånger i veckan.

 Vi har alla i familjen i alla år varit lika delaktiga i detta med hundar och barnen har haft sina "egna" hundar, katter, kaniner, marsvin, fiskar, ponnisar och vandrande pinnar b la. De har också till och från tävlat med sina djur. Bredvid det har de varit aktiva i olika fritids aktiviteter och tagit stort ansvar för djurens välmående. De två äldsta barnen bor inte längre hemma men har fortfarande hund som stort intresse och bor med golden & fralla numera.

Vår ambition är att föda upp exteriört & mentalt bra & friska hundar som man ska kunna ha roligt med i olika aktiviteter. Vi lägger mycket tid på avelsarbetet. Vi vet vad vi vill ha och inte ha ...

Alla våra hundar bor i bostadshuset med oss

Susanne & Mattias