Vilka är vi/Who we are
SUSANNE med golden tiken Abbey
MATTIAS  med sin favvo Bodil
dottern Tyra med sin tax Lykke 

Only in Swedish version

Susanne och Mattias och dottern Tyra bor på en gård ca 1 mil utanför Säffle i Värmland. Till familjen hör även sonen Måns som har flyttat hemifrån och bor numera inne Säffle.  Och dottern Ebba som också bor inne i Säffle

1985 köpte vi vår första golden retriever: LP GRACELINE'S LORENTZO , han kom från Birgitta Jansson i Uppsala. Med "Bimbo" gjordes allt. Han fick 3 CERT, BIM och flertalet BIS-veteran på utställning. LP-diplom i lydnadsklass 1, 2 x 1:a pris i lydnadsklass 2, godkänt Bevaknings- och karaktärsprov, godkänt Mentaltest, godkänt appellklass spår, en 2:a i nybörjarklass på jaktprov (dock inofficiellt). Och han blev klubbmästare i både lydnad och bruks på Brukshundsklubben här i stan. Och var bästa utställningshund i klubben i flera år. 

Vi fick blodad tand och ville ha en hund till, så 1987 kom tiken: GRACELINE'S SALOME, hem till oss även hon var från Birgitta Jansson i Uppsala. Med "Trixie" var det tänkt att vi skulle göra massor, men hon hade alltid annat på gång. Hon vann dock några gånger som valp på utställning och fick några 1:or i öppenklass senare. Hon tävlade också lydnadsklass I, några gånger med tredje pris som bäst. Hon fick godkänt retrieverprov. Hon är stolt mor till flera kullar.

1989 startade vi planera valpar och vi fick vårt kennelnamn godkänt: WHOOPI'S 

I februari 1990 åkte vi till Karin Eriksson i Norberg och lånade: STYAL SAMARKAND till Trixie och i april 1990 föddes VÅR FÖRSTA GOLDEN KULL; A-kullen. Ur den kullen behöll vi: WHOOPI'S ALISON MOYET. "Mojjan" vann några BIR-valp och fick CK på utställning. Hon var väldigt rolig att träna lydnad och apportering med, men tyvärr så startades hon aldrig. Mojjan är idag stolt mor till flera kullar.

1992 ville vi har något nytt och köpte: SEUuCH KNEGARENS WINNIPEG av Karin Eriksson. "Peggie" kom som en stormvind hem till oss som 8 veckors valp och efter det så var ingenting sej likt.  Peggie har vunnit flera BIS som valp, mängder med Ck:n, 3 CERT, CACIB och BIM. På äldre dar även BIR-veteran och BIS-placerad. Hon har också godkänt Karaktärstest. Peggie är stolt mor till flera CERT  och BIS vinnande avkommor. Blev SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION; 11,5 år gammal på Kennelklubbens utställning i Askersund 10 augusti 2003 för Ing-Marie Hagelin.

Man kan säja att: GRACELINE'S SALOME, WHOOPI'S ALISON MOYET och KNEGARENS WINNIPEG lade grunden till vad vi har på vår kennel idag.  Tack vare dom har vi fått många nya vänner och inte minst härliga valpar.......

1998 köpte vi en "ny" ras: LAGOTTO ROMAGNOLO, från Italien. HAIDI tillsammans med sin kennel-kompis: JEUW-98 PONGO DELLE FARNIE, kom till oss våren 1998 från Luciano Bernabei i Italien. 

I oktober 2000, föddes VÅR FÖRSTA LAGOTTOKULL. I den kullen sparade vi : WHOOPI'S WILD AND WICKED.  Tragiska saker hände 2008 och vi stod plötsligt utan lagotto. Har ingen lagotto för tillfället men vem vet vad som händer i framtiden!

I maj 2006 gick äntligen terrier drömmen i uppfyllelse! Och hem till oss kom norwich terrier-tiken: COBBY'S REMEMBRANCE ROSE - en super-härlig hund som jag är så tacksam för att fått äga! Till vår stora glädje så blev hon sommaren 2008 SEUCH  (Svensk Utställningschampion) !!! Sorken fick en kull valpar hos sin uppfödare Renee Sporre-Willes på Cobbys .

April 2017 gick husses dröm i uppfyllelse och in flyttade strävhårsvalpen SKOGSRÅA'S QUI VIVRA VERRA som kallas Bodil. Det blir en utmanig för oss alla. 2018 kom även taxen STUBBKÄRRS XINDERELLE till familjen.

 

Susanne